Вход хотелиери / ресторантьори, потребители

Потребителско име

Парола

News

8.4.2019 г.

Слънчев бряг е най-евтин за...

За една година цените в българския курорт са паднали с над 10% Българският курорт Слънчев бряг е...

повече информация

25.3.2019 г.

НАЙ-ДОБРИТЕ МЛАДИ BG БРЕЙКЪРИ...

Второто издание на Националния брейк денс турнир в Бургас обещава да взриви тази събота, 30 март,...

повече информация

1.3.2019 г.

Държавата прекратява договора...

Правителството прие Решение за едностранно прекратяване на договора за предоставяне на концесия...

повече информация

25.2.2019 г.

Дюната край "Смокиня" е...

Безвъзвратно е унищожена разораната от багер бяла дюна на къмпинг „Смокиня”. Това е заключението...

повече информация

11.2.2019 г.

Ранна резервация на почивка...

При ранни резервации могат да се спестят до 50% от това, което бихме заплатили, ако изберем в...

повече информация

Инфо

обратно 19.11.2018 г.

Стартира традиционната кампания на "БУРГ НА ГОДИНАТА 2018"

Стартира традиционната кампания на Радио 1, радио MIXX и ФОЛК „Бург на годината“.

Емблематичното събитие  се провежда от 1999  и вече 20 години отдава чест на най-заслужилите през годината граждани на Бургас.

За 2018 година след оспорвана селекция в престижната надпревара влизат шест номинации:

   Диригентът Милена Добрева - за поредните големи успехи на Фортисимо, които прославиха не само Бургас, а и България по цял свят.

Тя е създател и ръководител на Детска вокална формация „Морски песъчинки“ и Вокален ансамбъл „Фортисимо“, които са единствени европейски и световни шампиони в категория  „Вокални ансамбли“ на Хорови игри в Латвия 2017 и Южна Африка 2018г. Те имат фестивални и конкурсни участия в Чехия, Англия, Белгия, Сърбия, и Латвия, миналата година безапелационната победиха в конкурса "Бургас и морето”.

   Лилиана Славова – за подкрепата на млади таланти, за това че знае как да открива, развива и подкрепя дарбите на децата, за вярата й в успеха им. Съосновател и председател на Фондация “Шанс за децата и природата на България”, създава в родния Бургас единствения български европейски сертифициран Център за работа с млади таланти. През 2018 се гордее с първия безплатен  Литературен клуб-читалня “Малкият принц” за насърчаване на четенето в града, с премиерата на осъществения по нейна идея филм за бургаски таланти “Разкази за шанса и таланта”, с престижния Национален литературен конкурс, както и с учередяването на първия за Бургас и региона Математически турнир за деца в предучилищна възраст. Мечтател и добротворец, непоправим оптимист, вярващ в доброто.

 

    Митко Иванов - за труда му в сферата на изкуството и опазването на историята на Бургас. Митко Иванов е художник и писател, председател на Дружеството на бургаските художници, но освен творческата си дейност, той предлага и реализира експертни и управленски идеи в областта на опазването на културно-историческото и архитектурното наследство и естетизация на градската среда. Автор или съавтор на стенописи в четири параклиса и църкви в България. Автор е на повече от 30 статии, три книги, съавтор в историческото изследване „История на Бургас“. Историческите надписи в града са важна част от работата му, сред тях са плочите с имената на загиналите от 24-ти Черноморски полк, параклисът в Морската градина и плочите с имената на загиналите бургазлии на войнишкия паметник пред Дома на армията.

    Марионела  Стоянова - за грижата й към хората с увреждания и тяхната интерграция.  Марионела  Стоянова е председател на сдружение  „Социален център-Бургас“,  създава и Център за почасови социални услуги за хората с увреждания. Със своята дейност центърът предоставя не само грижа, но и помага за социалното включване на тази група - хора с физически, умствени, сензорни увреждания, които са на възраст над 18 години. Номинацията й е за благородното послание да бъдем по-добри, по-разбиращи към лицата със специфични потребности,  да даваме шанс на тези хора да участват в обществения живот.

  Димитрина Тенева – за отдаването, което я направи един от символите на Бургаския театър. Голямата бургаска актриса завършва ВИТИЗ през 1971 г. и от тогава, въпреки поканите за кариера в София е актриса на Драматичен театър „Адриана Будевска“. Бургаската публика я помни с незабравимите й роли в „Калоян“, „Коварство и любов“,  „Кралят умира“, „Бащата“ и много други. Номинацията е за вълнението, което ни е подарила с превъплъщенията си, за вдъхновението, за неподправения  чар и  за самото й присъствие в бургаския културен живот.

 Неделчо Андреев, председател на сдружение "Рънсайкъл" - за организирането на първия за града бегачески фестивал „БУРГАС РЪН“, за  използването на спорта като метод за формиране на нова култура на движение в градската среда. В престижната кампания той влиза заради ентусиазма и енергията да се променят нагласи и стил на живот, за това че провокираха много хора да застанат на "старта" и обещаха фестивалът да се превърне в традиция.   

През последните две години се занимава основно с планиране и организация на културни, образователни  и  спортни събития и проекти. Мотото му е "Най-трудно е да застанеш на старта!"

 

От 2013 година кампанията "Бург на годината" отличава и в още една категория най -успешните млади бургазлии през годината - "Завърнали се младежи". И тази година в селекцията са имената на млади хора с изключителни постижения:

   Стефани Кирякова влиза в престижната инициатива за световната титла, която взе с националния ансамбъл по художествена гимнастика. Освен огромния успех, Стефани показа какво означава да имаш смело сърце и да не се спираш пред трудностите на съдбата.
Стефани Кирякова от две години е член на националния ансамбъл жени по художествена гимнастика. През изминалата 2018 година постигна  двата си най-големи успеха до момента -  Европейска и Световна титла. 

   Мариела Костадинова и Панайот Димитров - олимпийските шампиони по акробатика на Младежката Олимпиада. Номинацията е за историческия успех на бургаските възпитаници, благодарение на тях България записа името си със златни букви в историята на акробатиката! 
Мариела Костадинова e на 16 години. Тренира акробатика от 7 годишна възраст. Панайот е на 18 години, тренира от 12 годишен. Възпитаници са на Спортен Клуб по Акробатика “Бургас”. През 2018 на Младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес спечелиха 2 златни медала, един индивидуален и един в отборното състезание.


  Стефан Иванов – номинацията е за златния  медал на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика. Постижението на Стефан е забележително, тъй като  благодарение на него България е сред осемте държави, чиито състезатели са спечелили златно отличие в олимпиадата. На XI-тата Международна олимпиада взеха участие повече от 220 ученици от 45 страни по целия свят.

    Живко Гюров, за бронзовия медал в стил лоукик от Световното първенство по кикбокс за деца и юноши в Италия. Живко Гюров зарадва Бургас и България с медал от състезание с рекордно голям брой състезатели. Младият спортист  е носител на вицешампионска световна титла в стил кик лайт от Дъблин 2016 и европейски бронзов медалист от миналата година на лоу кик контакт в Македония.

Вотът на слушателите ще определи кой е тазгодишният носител на отличието. Гласува се до 5-ти декември на www.radiomixx.net. Призът ще бъде връчен на специална церемония на 6-и декември - Никулден, празника на Бургас.