Вход хотелиери / ресторантьори, потребители

Потребителско име

Парола

News

11.2.2019 г.

Ранна резервация на почивка...

При ранни резервации могат да се спестят до 50% от това, което бихме заплатили, ако изберем в...

повече информация

17.1.2019 г.

Разораните дюни край...

Разораните дюни край "Смокиня" - как хем са защитени, хем са частна собственост? Как прочулият се...

повече информация

4.1.2019 г.

Венеция въвежда до €10 такса...

Не е ясно дали таксата ще замени градския данък, наложен на туристите в хотела Венеция получи...

повече информация

10.12.2018 г.

Мярка 12: "Капацитет за...

Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони....

повече информация

7.12.2018 г.

Две изключителни бургазлийки...

Две изключителни бургазлийки взеха статуетките в престижната кампания "Бург на годината 2018!"...

повече информация

Инфо

обратно 19.11.2018 г.

Стартира традиционната кампания на "БУРГ НА ГОДИНАТА 2018"

Стартира традиционната кампания на Радио 1, радио MIXX и ФОЛК „Бург на годината“.

Емблематичното събитие  се провежда от 1999  и вече 20 години отдава чест на най-заслужилите през годината граждани на Бургас.

За 2018 година след оспорвана селекция в престижната надпревара влизат шест номинации:

   Диригентът Милена Добрева - за поредните големи успехи на Фортисимо, които прославиха не само Бургас, а и България по цял свят.

Тя е създател и ръководител на Детска вокална формация „Морски песъчинки“ и Вокален ансамбъл „Фортисимо“, които са единствени европейски и световни шампиони в категория  „Вокални ансамбли“ на Хорови игри в Латвия 2017 и Южна Африка 2018г. Те имат фестивални и конкурсни участия в Чехия, Англия, Белгия, Сърбия, и Латвия, миналата година безапелационната победиха в конкурса "Бургас и морето”.

   Лилиана Славова – за подкрепата на млади таланти, за това че знае как да открива, развива и подкрепя дарбите на децата, за вярата й в успеха им. Съосновател и председател на Фондация “Шанс за децата и природата на България”, създава в родния Бургас единствения български европейски сертифициран Център за работа с млади таланти. През 2018 се гордее с първия безплатен  Литературен клуб-читалня “Малкият принц” за насърчаване на четенето в града, с премиерата на осъществения по нейна идея филм за бургаски таланти “Разкази за шанса и таланта”, с престижния Национален литературен конкурс, както и с учередяването на първия за Бургас и региона Математически турнир за деца в предучилищна възраст. Мечтател и добротворец, непоправим оптимист, вярващ в доброто.

 

    Митко Иванов - за труда му в сферата на изкуството и опазването на историята на Бургас. Митко Иванов е художник и писател, председател на Дружеството на бургаските художници, но освен творческата си дейност, той предлага и реализира експертни и управленски идеи в областта на опазването на културно-историческото и архитектурното наследство и естетизация на градската среда. Автор или съавтор на стенописи в четири параклиса и църкви в България. Автор е на повече от 30 статии, три книги, съавтор в историческото изследване „История на Бургас“. Историческите надписи в града са важна част от работата му, сред тях са плочите с имената на загиналите от 24-ти Черноморски полк, параклисът в Морската градина и плочите с имената на загиналите бургазлии на войнишкия паметник пред Дома на армията.

    Марионела  Стоянова - за грижата й към хората с увреждания и тяхната интерграция.  Марионела  Стоянова е председател на сдружение  „Социален център-Бургас“,  създава и Център за почасови социални услуги за хората с увреждания. Със своята дейност центърът предоставя не само грижа, но и помага за социалното включване на тази група - хора с физически, умствени, сензорни увреждания, които са на възраст над 18 години. Номинацията й е за благородното послание да бъдем по-добри, по-разбиращи към лицата със специфични потребности,  да даваме шанс на тези хора да участват в обществения живот.

  Димитрина Тенева – за отдаването, което я направи един от символите на Бургаския театър. Голямата бургаска актриса завършва ВИТИЗ през 1971 г. и от тогава, въпреки поканите за кариера в София е актриса на Драматичен театър „Адриана Будевска“. Бургаската публика я помни с незабравимите й роли в „Калоян“, „Коварство и любов“,  „Кралят умира“, „Бащата“ и много други. Номинацията е за вълнението, което ни е подарила с превъплъщенията си, за вдъхновението, за неподправения  чар и  за самото й присъствие в бургаския културен живот.

 Неделчо Андреев, председател на сдружение "Рънсайкъл" - за организирането на първия за града бегачески фестивал „БУРГАС РЪН“, за  използването на спорта като метод за формиране на нова култура на движение в градската среда. В престижната кампания той влиза заради ентусиазма и енергията да се променят нагласи и стил на живот, за това че провокираха много хора да застанат на "старта" и обещаха фестивалът да се превърне в традиция.   

През последните две години се занимава основно с планиране и организация на културни, образователни  и  спортни събития и проекти. Мотото му е "Най-трудно е да застанеш на старта!"

 

От 2013 година кампанията "Бург на годината" отличава и в още една категория най -успешните млади бургазлии през годината - "Завърнали се младежи". И тази година в селекцията са имената на млади хора с изключителни постижения:

   Стефани Кирякова влиза в престижната инициатива за световната титла, която взе с националния ансамбъл по художествена гимнастика. Освен огромния успех, Стефани показа какво означава да имаш смело сърце и да не се спираш пред трудностите на съдбата.
Стефани Кирякова от две години е член на националния ансамбъл жени по художествена гимнастика. През изминалата 2018 година постигна  двата си най-големи успеха до момента -  Европейска и Световна титла. 

   Мариела Костадинова и Панайот Димитров - олимпийските шампиони по акробатика на Младежката Олимпиада. Номинацията е за историческия успех на бургаските възпитаници, благодарение на тях България записа името си със златни букви в историята на акробатиката! 
Мариела Костадинова e на 16 години. Тренира акробатика от 7 годишна възраст. Панайот е на 18 години, тренира от 12 годишен. Възпитаници са на Спортен Клуб по Акробатика “Бургас”. През 2018 на Младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес спечелиха 2 златни медала, един индивидуален и един в отборното състезание.


  Стефан Иванов – номинацията е за златния  медал на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика. Постижението на Стефан е забележително, тъй като  благодарение на него България е сред осемте държави, чиито състезатели са спечелили златно отличие в олимпиадата. На XI-тата Международна олимпиада взеха участие повече от 220 ученици от 45 страни по целия свят.

    Живко Гюров, за бронзовия медал в стил лоукик от Световното първенство по кикбокс за деца и юноши в Италия. Живко Гюров зарадва Бургас и България с медал от състезание с рекордно голям брой състезатели. Младият спортист  е носител на вицешампионска световна титла в стил кик лайт от Дъблин 2016 и европейски бронзов медалист от миналата година на лоу кик контакт в Македония.

Вотът на слушателите ще определи кой е тазгодишният носител на отличието. Гласува се до 5-ти декември на www.radiomixx.net. Призът ще бъде връчен на специална церемония на 6-и декември - Никулден, празника на Бургас.