Вход хотелиери / ресторантьори, потребители

Потребителско име

Парола

News

1.3.2019 г.

Държавата прекратява договора...

Правителството прие Решение за едностранно прекратяване на договора за предоставяне на концесия...

повече информация

25.2.2019 г.

Дюната край "Смокиня" е...

Безвъзвратно е унищожена разораната от багер бяла дюна на къмпинг „Смокиня”. Това е заключението...

повече информация

11.2.2019 г.

Ранна резервация на почивка...

При ранни резервации могат да се спестят до 50% от това, което бихме заплатили, ако изберем в...

повече информация

17.1.2019 г.

Разораните дюни край...

Разораните дюни край "Смокиня" - как хем са защитени, хем са частна собственост? Как прочулият се...

повече информация

4.1.2019 г.

Венеция въвежда до €10 такса...

Не е ясно дали таксата ще замени градския данък, наложен на туристите в хотела Венеция получи...

повече информация

Инфо

обратно 7.12.2018 г.

Две изключителни бургазлийки взеха статуетките в Бург на годинат

Две изключителни бургазлийки взеха статуетките в престижната кампания "Бург на годината 2018!"

   Диригентът на "Фортисимо" Милена Добрева е новият "Бург на годината", а  художествената гимнастичка Стефани Кирякова е носител на приза  в категорията "Завърнали се младежи" на традиционната кампания на “Радио 1”, радио “MIXX” и радио” ФОЛК”.
   "Вече 20 години правим тази кампания", каза управителят на Радио MIXX Красимир Димитров и благодари на на Община Бургас, Дизайн бюро и Очна болница Бургас. "Заради това, че общината са спонсори на кампанията не бе включена напълно заслужената номинация на Йорданка Ананиева, която направи много за Филиала на художествената акадамия в Бургас и училището по иновации."- това каза още той и раздаде почетни плакети на всички достойни участници в кампанията.

  Статуетката „Бург на годината” бе връчена на Милена Добрева от кмета Димитър Николов  на тържествената  церемония, която по традиция се състоя в галерията  в Дружеството на бургаските художници.
 "Аз съм много щастлива, първо за факта, че съм номинирана - това е голямо признание, второ, за  това, че наистина се случи това чудо и спечелих "Бург на годината 2018", съвсем неочаквано за мен. Оказа се, че аз и моите деца, с нашите постижения,  се харесваме на бургазлии и на българите и не само в България. Посланието ми на днешния ден  е - да сме здрави, да обичаме Бургас, да сме добри  и да прославяме града си, не само в България, а и по целия свят", заяви  Милена Добрева.

   Диригентът Милена Добрева влезе в кампанията за пореднте големи успехи на Фортисимо, които прославиха не само Бургас, а и България по цял свят. На световните хорови игри в Южна Африка те спечелиха поредния си златен медал в категория "Поп ансамбъл" и Гран при в категория "Вокални ансамбли". Това не са първите призове за "Фортисимо". Звездата им изгря за широката публика в "Игра на хорове" в "Шоуто на Слави", последваха фестивални и конкурсни участия в Чехия, Англия, Белгия, Сърбия, и Латвия, миналата година безапелационно победиха в конкурса "Бургас и морето”.

 И тази година в категорията "Завърнали се младежи" в селекцията бяха имената на млади хора с изключителни постижения. Наградата за 2018 отиде при Стефани Кирякова, която  влизе в престижната инициатива за световната титла, която взе с националния ансамбъл по художествена гимнастика. Освен огромния успех, Стефани показа какво означава да имаш смело сърце и да не се спираш пред трудностите на съдбата.

Посланието на златното момиче към бургазлии е: "Където и да отивате никога не забравяйте, че сте бургазлии, защото може само да бъдете горди с това."  Грацията получи статуетката от г-н Димитър Събков, управител на радио MIXX.  Стефани Кирякова от две години е член на националния ансамбъл жени по художествена гимнастика. През изминалата 2018 година постигна двата си най-големи успеха до момента - Европейска и Световна титла.  Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави слушателите на радио MIXX, всички бургазлии и им пожела да бъдат здрави и все така  успешни, "защото успехите на младите, за които чухме, ни правят горди и щастливи оптимисти. Това е ключът към успеха на град Бургас."

    Статуетката "Бург на годината" се връчва за принос към развитието и популяризирането на града. Самото влизане е признание за достойнствата на номинираните и висока чест. Тази година номинираните бяха  шестима достойни бургазлии: диригентът Милена Добрева, Лиляна Славова, Митко Иванов, Марионела Стоянова, Димитрина Тенева и Неделчо Андреев.

   От 2013 година кампанията “Бург на годината” отличава и в още една категория най успешните млади бургазлии през годината – “Завърнали се младежи”. Там бяха отличени   Стефани Кирякова, Мариела Костадинова и Панайот Димитров, Стефан Иванов, Живко Гюров.