Вход хотелиери / ресторантьори, потребители

Потребителско име

Парола

News

22.5.2019 г.

Имоти Експо в Бургас

На 7 и 8 юни в зала 4 на Експо център Флора ще се проведе петото юбилейно изложение „Имоти Експо...

повече информация

16.5.2019 г.

България: красиви жени, евтин...

Това пишат чуждите медии за летните почивки по нашето Черноморие Парти-почивка в България - с...

повече информация

3.5.2019 г.

Изложение - договаряне на...

От 14 до 16-ти май в Експо център „Флора“ Бургас ще се проведе изложение-договаряне...

повече информация

8.4.2019 г.

Слънчев бряг е най-евтин за...

За една година цените в българския курорт са паднали с над 10% Българският курорт Слънчев бряг е...

повече информация

25.3.2019 г.

НАЙ-ДОБРИТЕ МЛАДИ BG БРЕЙКЪРИ...

Второто издание на Националния брейк денс турнир в Бургас обещава да взриви тази събота, 30 март,...

повече информация

Инфо

обратно 7.12.2018 г.

Две изключителни бургазлийки взеха статуетките в Бург на годинат

Две изключителни бургазлийки взеха статуетките в престижната кампания "Бург на годината 2018!"

   Диригентът на "Фортисимо" Милена Добрева е новият "Бург на годината", а  художествената гимнастичка Стефани Кирякова е носител на приза  в категорията "Завърнали се младежи" на традиционната кампания на “Радио 1”, радио “MIXX” и радио” ФОЛК”.
   "Вече 20 години правим тази кампания", каза управителят на Радио MIXX Красимир Димитров и благодари на на Община Бургас, Дизайн бюро и Очна болница Бургас. "Заради това, че общината са спонсори на кампанията не бе включена напълно заслужената номинация на Йорданка Ананиева, която направи много за Филиала на художествената акадамия в Бургас и училището по иновации."- това каза още той и раздаде почетни плакети на всички достойни участници в кампанията.

  Статуетката „Бург на годината” бе връчена на Милена Добрева от кмета Димитър Николов  на тържествената  церемония, която по традиция се състоя в галерията  в Дружеството на бургаските художници.
 "Аз съм много щастлива, първо за факта, че съм номинирана - това е голямо признание, второ, за  това, че наистина се случи това чудо и спечелих "Бург на годината 2018", съвсем неочаквано за мен. Оказа се, че аз и моите деца, с нашите постижения,  се харесваме на бургазлии и на българите и не само в България. Посланието ми на днешния ден  е - да сме здрави, да обичаме Бургас, да сме добри  и да прославяме града си, не само в България, а и по целия свят", заяви  Милена Добрева.

   Диригентът Милена Добрева влезе в кампанията за пореднте големи успехи на Фортисимо, които прославиха не само Бургас, а и България по цял свят. На световните хорови игри в Южна Африка те спечелиха поредния си златен медал в категория "Поп ансамбъл" и Гран при в категория "Вокални ансамбли". Това не са първите призове за "Фортисимо". Звездата им изгря за широката публика в "Игра на хорове" в "Шоуто на Слави", последваха фестивални и конкурсни участия в Чехия, Англия, Белгия, Сърбия, и Латвия, миналата година безапелационно победиха в конкурса "Бургас и морето”.

 И тази година в категорията "Завърнали се младежи" в селекцията бяха имената на млади хора с изключителни постижения. Наградата за 2018 отиде при Стефани Кирякова, която  влизе в престижната инициатива за световната титла, която взе с националния ансамбъл по художествена гимнастика. Освен огромния успех, Стефани показа какво означава да имаш смело сърце и да не се спираш пред трудностите на съдбата.

Посланието на златното момиче към бургазлии е: "Където и да отивате никога не забравяйте, че сте бургазлии, защото може само да бъдете горди с това."  Грацията получи статуетката от г-н Димитър Събков, управител на радио MIXX.  Стефани Кирякова от две години е член на националния ансамбъл жени по художествена гимнастика. През изминалата 2018 година постигна двата си най-големи успеха до момента - Европейска и Световна титла.  Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави слушателите на радио MIXX, всички бургазлии и им пожела да бъдат здрави и все така  успешни, "защото успехите на младите, за които чухме, ни правят горди и щастливи оптимисти. Това е ключът към успеха на град Бургас."

    Статуетката "Бург на годината" се връчва за принос към развитието и популяризирането на града. Самото влизане е признание за достойнствата на номинираните и висока чест. Тази година номинираните бяха  шестима достойни бургазлии: диригентът Милена Добрева, Лиляна Славова, Митко Иванов, Марионела Стоянова, Димитрина Тенева и Неделчо Андреев.

   От 2013 година кампанията “Бург на годината” отличава и в още една категория най успешните млади бургазлии през годината – “Завърнали се младежи”. Там бяха отличени   Стефани Кирякова, Мариела Костадинова и Панайот Димитров, Стефан Иванов, Живко Гюров.